Hozzáadunk 10 dkg cukrot, 1 tasak vaníliás-cukrot és 1 tojást, végül 10 dkg darált és héjazott mandulával vagy dióval alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze, citromlét, rumot vagy tejfölt adhatunk hozzá, hogy puha, jól sodorható tésztát kapjunk. Deszkán vastag hurkákat sodrunk belőle, majd kisebb darabokba vagdalva, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kisodorjuk és kiflicskéket vagy perecet formázva belőle, nem közel egymáshoz, tepsibe rakjuk és lassú tűzön egészen világosra sütjük. Sütőből kivéve azonnal porcukorba forgatva rakjuk tálra. Én dupla adagból szoktam készíteni. Különlegesen finom sütemény.
Vaníliás kifli vagy perec
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése