6 tojás, 20-25 dkg porcukor és liszt, 12 dkg vaj/margarin, 80 dkg birsalma, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom, 5 dkg szőlő, 2 dl tejszín.
A birsalmát meghámozzuk, egyforma szeletekre vágjuk, 7 dl vízben a kristálycukorral, a citrom levével és reszelt héjával megfőzzük, levében hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tésztát: a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és vajat kézzel összedolgozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az egészet összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, tortaformába tesszük, ráhelyezzük a birsalma-szeleteket, néhány szem szőlőt, és közepes hőfokon megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése