20 dkg rétesliszt, 2 tojás, só, 2 dl tej, szódavíz vagy ásványvíz, 2-3 evőkanál olaj.
Töltelékhez: 1 tojás sárgája, 1 kanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukorral, 2 evőkanál kakaó, 4 dl tej.
Tetejére: 1 tojás sárgája, ½ liter tej, 1 evőkanál cukor, 2 tojás habja.
Elkészítése: Simára keverjük a lisztet két tojással, pici sóval 2 dl tejjel, meg annyi szódavízzel vagy ásványvízzel, hogy palacsintatésztát kapjunk. Belekeverünk 2-3 evőkanál étolajat, s legalább egy óráig pihentetjük, majd úgy sütjük meg, hogy csak az első palacsinta alá olajozzuk ki a sütőt, a többi a benne levő, „saját" olaján sül meg.
Elkeverünk egy tojás-sárgát egy csapott evőkanál liszttel, egy tasak vaníliás cukorral, 10 deka cukorral, két evőkanál kakaóval, és négy deci tejjel felengedve, sűrű krémmé főzzük.
Ezzel kenjük meg a palacsintákat és háromujjnyi darabokra vágva, egy tűzálló tálban egymás mellé szorosan felállítgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése