Csokoládés palacsinta

20 dkg rétesliszt, 2 tojás, só, 2 dl tej, szódavíz vagy ásványvíz, 2-3 evőkanál olaj.

Töltelékhez: 1 tojás sárgája, 1 kanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukorral, 2 evőkanál kakaó, 4 dl tej.

Tetejére: 1 tojás sárgája, ½ liter tej, 1 evőkanál cukor, 2 tojás habja.

Elkészítése: Simára keverjük a lisztet két tojással, pici sóval 2 dl tejjel, meg annyi szódavízzel vagy ásványvízzel, hogy palacsintatész­tát kapjunk. Belekeverünk 2-3 evőkanál étolajat, s legalább egy óráig pihentetjük, majd úgy sütjük meg, hogy csak az első palacsinta alá olajozzuk ki a sütőt, a többi a benne levő, „saját" olaján sül meg.

Elkeverünk egy tojás-sárgát egy csapott evőkanál liszttel, egy tasak vaníliás cukorral, 10 deka cukorral, két evőkanál kakaóval, és négy deci tejjel felengedve, sűrű krémmé főzzük.

Ezzel kenjük meg a palacsintákat és háromujjnyi darabokra vágva, egy tűzálló tálban egymás mellé szorosan felállítgatjuk.

Jó habosra kikeverünk egy tojás sárgáját fél liter tejjel, egy evő­kanál cukorral, egy másik tasak vaníliás cukorral, állandóan kever­getve fel­főzzük, majd közékeverjük a két tojás habbá vert fehérjét. Ezzel a mártással öntjük le a tálba rakott palacsintákat, és sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg. Nemcsak finom, de nagyon kiadós édesség.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: