Olyankor süssük, amikor csak a tojások sárgáját használjuk, és megmarad a fehérje. Lehet ízesíteni mazsolával, vágott dióval, mandulával vagy apró, darabolt csokoládéval. (Kevesebb vagy több tojásfehérje esetén arányosítsuk a többi anyaghoz.)
Kell hozzá: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg liszt, reszelt narancshéj.
A jól lehűtött tojásfehérjét felverjük, kanalanként hozzáadva a cukrot és olvasztott vajat, végül a lisztet óvatosan hozzákeverjük, majd az ízesítőket.
Lehetőleg sütőpapíron süssük, vagy jól kikent és lisztezett tepsibe téve tegyük a sütőbe. Vigyázva figyeljük, ne égjen meg, hamar kész.
Kihűlve vágjuk apró téglaformákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése