Ezüst kenyér

Olyankor süssük, amikor csak a tojások sárgáját használjuk, és meg­marad a fehérje. Lehet ízesíteni mazsolával, vágott dióval, man­du­lával vagy apró, darabolt csokoládéval. (Kevesebb vagy több tojásfehérje esetén arányosítsuk a többi anyaghoz.)

Kell hozzá: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg liszt, reszelt narancshéj.

A jól lehűtött tojásfehérjét felverjük, kanalanként hozzáadva a cukrot és olvasztott vajat, végül a lisztet óvatosan hozzákeverjük, majd az ízesítőket.

Lehetőleg sütőpapíron süssük, vagy jól kikent és lisztezett tepsibe téve tegyük a sütőbe. Vigyázva figyeljük, ne égjen meg, hamar kész.

Kihűlve vágjuk apró téglaformákra.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: