Hozzávalók: Lemérve pl. 4 vagy 5 tojás, ugyanannyi súlyú liszt, margarin, cukor kell hozzá és késhegynyi szódabikarbóna, vagy ½ csomag sütőpor, a tetejére tetszés szerint kevés vágott dió.
Elkészítés: A cukrot nagyobb tálba téve, egyenként hozzáütjük az (egész) tojásokat, kevergetjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal keverjük tovább, utána a liszttel kevert sütőporral alaposan összedolgozzuk. Ha túl kemény, lágyíthatjuk néhány kanál langyos tejjel vagy tejföllel. Tetejét szórjuk meg vékonyra vagdalt dióval.
Alaposan kikent-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe téve, aranysárgára sütjük, tűpróba után kivesszük a sütőből.
Nagyon mutatós, ha nagyobb pogácsaszaggatóval hold alakú darabokra vágjuk (ilyenkor a sok maradékból kóstolgathatunk).
Tálra rakva, kevés porcukorral szójuk be.
Normál tepsiben sütve, kihűlés után hosszában kettévágva, tortának is készíthetjük.
Nagyon mutatós és finom, könnyű piskóta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése