(Eredeti erdélyi recept)
Végy hozzá: ½ kg lisztet, 2 tojást, kevés cukrot, sót, 2 dkg élesztőt tejben melegítve.
Ezekből gyúrj rétestésztát, hagyd kelni. Utána nyújtsd ujjnyi vastagra, bőven hintsed meg mazsolával, csurgass rá olvasztott vajat.
Keverj habosra 4 tojás sárgáját 4 kanál cukorral, adj hozzá vaníliát, kevés sűrű tejfölt és a 4 tojás habját. Ezt az anyagot csepegtesd a tésztára, csavard össze és hagyd kelni.
Utána szeleteld kétujjnyi vastagra, rakjad vajjal-margarinnal kikent tepsibe egymástól megfelelő távolságra úgy, hogy a vágott rész nézzen le- és fölfelé, majd süssed lassú tűznél. Ha kész, bőven szórd meg vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése