Finom „foszlós-kőttes” rétes

(Eredeti erdélyi recept)

Végy hozzá: ½ kg lisztet, 2 tojást, kevés cukrot, sót, 2 dkg élesztőt tejben melegítve.

Ezekből gyúrj rétestésztát, hagyd kelni. Utána nyújtsd ujjnyi vas­tagra, bőven hintsed meg mazsolával, csurgass rá olvasztott vajat.

Keverj habosra 4 tojás sárgáját 4 kanál cukorral, adj hozzá vaníliát, kevés sűrű tejfölt és a 4 tojás habját. Ezt az anyagot csepegtesd a tésztára, csavard össze és hagyd kelni.

Utána szeleteld kétujjnyi vastagra, rakjad vajjal-margarinnal kikent tepsibe egymástól megfelelő távolságra úgy, hogy a vágott rész nézzen le- és fölfelé, majd süssed lassú tűznél. Ha kész, bőven szórd meg vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: