4 személyre: 60 dkg liszt, 33 dkg vaj/margarin, 5 tojás, 10 dkg cukor.
Diótöltelék: 25 dkg darált dió, 3 evőkanál piskóta-morzsa, 25 dkg cukor, ½ citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé.
Máktöltelék: 25 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 1 marék mazsola, ½ citrom reszelt héja, 1 kávéskanál citromlé.
Almatöltelék: 4 reszelt alma, 10 dkg baracklekvár, fahéj, 1 evőkanál méz.
Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, beleütünk 4 tojást, hozzáadjuk a cukrot, jól összedolgozzuk. Hűtőben néhány órán át pihentetjük.
Utána öt részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk. Az elsőt vajazott normálméretű, vajjal-margarinnal bekent tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a második lapot. Erre kerül a diótöltelék, a következőre a máktöltelék, a negyedikre az almatöltelék.
A tetejére tesszük az utolsó tésztalapot, villával megszurkáljuk, egy felvert tojással bekenjük.
Mivel vastag a tepsiben lévő anyag, ezért lassú tűzön, kb. 75 percig sütjük, s ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése