A hús vásárlásánál megkérhetjük a hentes ismerősünket, hogy a vastag karajszeletekbe vágjon minél nagyobb zsebet, hogy megtölthessük, ha nem, akkor magunk végezzük el a műveletet, de ügyeljünk, nehogy oldalt is kiszúrjuk.
Gyengén veregessük ki és sózzuk-borsozzuk kívül és belül is.
A borsót/zöldséget kevés zsiradékon pároljuk meg és hintsük be friss zöldpetrezselyemmel.
A tojást a tejjel együtt felverjük, megsózzuk és öntsük a borsóra. Kevergessük, s félpuhára pároljuk.
Ezzel a borsós-rántottával töltsük meg a húsokat, a nyílásokat tűzzük össze, vagy fehér cérnával varrjuk össze.
A szokásos módon mártsuk mindegyiket lisztbe, tojásba és hempergessük meg morzsában, majd bő, forró olajban süssük meg. Tálaljuk burgonyapürével és paradicsomsalátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése