Kassai szelet-panírozott

4 vastag kicsontozott szelet sertésborda, 15 dkg mirelit zöldborsó (de lehet vegyes zöldség is), 1 nagy tojás, 2 evőkanál tej, vaj, kis csokor zöldpetrezselyem, só, bors. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsem­lye­morzsa és a kisütéshez: olaj.

A hús vásárlásánál megkérhetjük a hentes ismerősünket, hogy a vastag karajszeletekbe vágjon minél nagyobb zsebet, hogy megtölt­hessük, ha nem, akkor magunk végezzük el a műveletet, de ügyel­jünk, nehogy oldalt is kiszúrjuk.

Gyengén veregessük ki és sózzuk-borsozzuk kívül és belül is.

A borsót/zöldséget kevés zsiradékon pároljuk meg és hintsük be friss zöldpetrezselyemmel.

A tojást a tejjel együtt felverjük, megsózzuk és öntsük a borsóra. Kevergessük, s félpuhára pároljuk.

Ezzel a borsós-rántottával töltsük meg a húsokat, a nyílásokat tűzzük össze, vagy fehér cérnával varrjuk össze.

A szokásos módon mártsuk mindegyiket lisztbe, tojásba és hem­pergessük meg morzsában, majd bő, forró olajban süssük meg. Tálaljuk burgonyapürével és paradicsomsalátával.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: