A besózott csirkeaprólékot 1 kanál olajban kissé megfuttatjuk, borsozzuk, majd 1 dl vizet öntve alá, fedő alatt félpuhára pároljuk.
Másik edényben 3-4 kanál olajt forrósítunk, hozzákeverjük a megmosott, lecsurgatott egybögrényi rizst, kisebb hagymát reszelve, s csak néhány percig hevítjük, majd keverjük a húshoz, utána felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő (tehát kétbögrényi) vízzel, végül hozzáadunk egy csomag finomra vágott zöldpetrezselymet, és fedő alatt, kis lángon vagy sütőben puhára pároljuk.
Én néhány percnyi forrás után (amikor a rizs beitta a vizet), a lángot lezárom a serpenyő alatt, és a fedőre többször összehajtogatott konyharuhát teszek, mivel a rizs a dunsztban is tovább puhul.
Ezt az ételt változatosabbá tehetjük, ha a kész rizses csirkébe 10 dkg párolt gombát vagy 10-15 dkg párolt zöldborsót, vagy főzött vegyes mirelit zöldséget keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése