Rakott (töltött) lekváros tészta

Kell hozzá: kb. 30 dkg (1 csomag) vékony metélt tészta, 1 kis üveg (kb. 2-3 dl) barackíz (de készítettem már málnaízzel is), 2-3 tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg margarin.

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük.

A margarint a tojások sárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, majd a tejfölt, hozzákeverjük a lecsurgatott tésztát, végül a keményre felvert tojáshabot is.

Egy alaposan (olajjal vagy margarinnal) bekent, morzsával beszórt mély lábasba vagy tepsibe simítjuk a massza egy részét, rá az őrölt diós-cukrot, majd a barackízt, s tetejére a többi tésztát.

Sütőben szép pirosra sütjük.

Tálaláskor vaníliás cukorral megszórjuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: