Burgonya saláta

Ehhez az ételhez legjobb a kiflikrumpli, ha kapunk a piacon vagy az élelmiszer-boltokban. Egyébként olyat vegyünk, ami nem fő szét, és válogassunk apróbb darabokat, s azt főzzük meg alaposan lemosva-súrolva, majd nagy edényben sós vízbe tegyük fel főni. ¾ kg 6 személy részére is elég köretnek.

Kell hozzá 1-2 közepes hagyma, amit kétfelé vágva, keresztben szeleteljünk fel és sózzunk be alaposan, amíg a burgonya megfő és megtisztítjuk.

Fűszerek: kell hozzá só, őrölt bors és szerecsendió és olívaolaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra szeletel­jük. Egy nagyobb tálban leterítünk egy sort, megsózzuk-borsozzuk, szerecsendióval is behintjük. Ráterítünk egy sort a megsózott hagy­mából. Utána így rétegezzük.

Salátalevet készítünk kevés ecettel, egy kávéskanál cukorral – sóval. Leöntjük a rétegezett burgonyát, a tetejét ismét megszórjuk borssal-szerecsendióval, végül olíva-olajt csöpögtetünk rá. Jó, ha hű­tőben vagy hideg helyen minél tovább áll. Előző nap is elkészíthető.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: