Csoki praliné

(Kb. 30-35 db lesz belőle.)

1 dl tejszín, 3 evőkanál instant kávépor (azonnal oldódó neszkávé), 13 dkg vaj (ehhez nem jó a margarin), 13 dkg étcsokoládé, 2 evő­kanál kávélikőr, 33-35 csokoládé babszem (vagy egyéb), a tetejére, dísznek.

Elkészítés: A tejszínt, a kávéport, a vajat és az eltördelt csoko­ládét edénybe tesszük és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A tűzről lehúzva, hozzákeverjük a likőrt, és alaposan kikeverjük.

Lehűtjük, majd kb. 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Később a keveréket elektromos keverővel átkeverjük. Egy cm vastagságban – fóliával bélelt szögletes tálcán – szétterítjük és a hűtőszekrényben szilárdra dermesztjük.

Apró, félhold alakú formával kiszúrjuk (Ha nem volna ilyen ki­szúrónk, akkor pogácsaszaggatóval is meg tudjuk oldani, mert csak az első lesz kerek, a többi már félhold lehet.) és mindegyikre rá­teszünk egy-egy szem csokoládébabot (vagy más díszt), amit kissé belenyomunk a tésztába.

Hűvös helyen tartjuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: