Csokoládés cseresznye croissant

Hozzávalók (kb. 35 darabhoz): 125 g aszalt meggy vagy cse­resznye, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 270 g liszt, 50 g kakaópor, 120 g porcukor, só, 200 g hideg vaj, 1 tojás, 200 g tortabevonó.

Az aszalt meggyet vágjuk dur­vára és keverjük össze a cse­­resznyepálinkával. Áztas­suk 1 óráig, alkalmanként meg­keverve. A lisztet, kakaóport, porcukrot, csipetnyi sót, a va­jat darabokra vágva és a to­jást a kézi mixer a dagasztó­karjával kezdjük el össze­dol­gozni. Tegyük hozzá az aszalt meggyet és kézzel gyúrjunk sima tésztát. Tegyük a tésztát fóliába csomagolva két órára hűtőbe.

A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen gyors mozdulatokkal készítsünk körülbelül 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk 10 centis darabokra. Óvatosan hajlítsuk be a végeit és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egymás után 180 fokos sütőben süssük ki a kekszeket 12 perc alatt. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét (lehet ét-, tej- vagy fehér is, ízlés szerint), és mártogassuk bele a kekszek végeit.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: