Csokoládés csillag

Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 300 g fehér csokoládé, 100 ml tejszín, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 4 evőkanál narancslé 280 g liszt, 2 evőkanál kakaópor, 120 g porcukor, 200 g hideg vaj, 1 tojás és só.

Elkészítése: 250 g fehér csokoládét vízgőz fölött olvasszunk meg a tejszínnel. Keverjük hozzá a reszelt narancshéjat és a 4 evőkanál narancslevet, majd te­gyük hűtőbe legalább 3 órára. Addig keverjük összes a lisztet, kaka­óport, porcukrot és a csipetnyi sót. Egy tálba daraboljuk bele a hideg vajat, tegyük hozzá a tojást, és kézi mixerrel keverjük össze. Tegyük hozzá a lisztes keveré­ket, és kézzel gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 1 órára.

A tésztát egy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vékonyra. Szaggassuk kis csillagokat, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokos sütőben süssük 6 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A csokoládékrémet kanalazzuk egy zsákba. Egy csillagra nyomjunk belőle, majd egy másik csillagot tegyünk rá. Hagyjuk kicsit pihenni, végül a maradék, vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval (kanállal csurgatva vagy zacskóba töltve) díszítsük a csillagokat.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: