A béléshez: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 1 citrom, 20 dkg darált dió.
Tészta elkészítése: A lisztet a margarinnal két kézzel eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót és a tejföllel összedolgozzuk, s legalább 1 órára hűtőszekrényben pihentetjük (még jobb, ha egy napig áll a hűtőben).
Ezután kétfelé osztjuk. Egyik részét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes tepsit, megszórom egy marék morzsával és a következő töltelékkel borítom be: A hét tojás sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a darált dióval alaposan összekeverem, hozzáadom a tojások keményre vert habját, és egyenletesen elkenem a morzsával megszórt tésztán, majd kinyújtom a tészta másik felét, és ráborítom a habos masszára. A tetejét sűrűn megszurkálom éles villával, és előmelegített sütőbe tolva, 5 perc múlva mérsékelni kell a lángot, és lassú tűznél addig legyen a sütőben, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad a ragacsos massza.
A tészta teteje ne piruljon meg. Ha úgy látjuk, hogy színesedik, borítsunk rá egy tiszta papírlapot (lehet nedvesen).
A megsült tésztát még melegen hintsük meg porcukorral és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, s csak akkor vágjuk kockákra és úgy helyezzük tálra.
Sokáig eláll frissen, ha addig nem fogyasztjuk el!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése