Stíriai metélt

Kell hozzá: 30 dkg széles-metélt, (mindig tojással készült tésztát vásároljunk, mivel az nem fő szét, és sokkal jobb az íze is),

30 dkg tehéntúró (lehetőleg házi),

3 tojás,

3 dkg vaj/margarin,

1 teáskanál olaj,

1 evőkanál zsemlemorzsa,

2 dl tejföl,

1 citrom,

10 dkg aszalt szilva (ami zacskóban kapható), vagy 3 evőkanál barack­lekvár – és só.

Elkészítés: A margarint a 3 tojás-sárgájával, a cukorral, túróval és a tejföllel jól elkavarom, belereszelem az a citrom héját, hozzáadom a szilvát vagy a baracklekvárt, csipet sót.

A tésztát forró sós vízben kifőzöm, jól lecsurgatom.

Egy mély sütőtálat kikenek olajjal, beleszórom a morzsát. A ki­főzött tésztát óvatosan összevegyítem a túrós keverékkel, és bele­öntöm a formába, forró sütőben félig sütöm, kiemelve a sütőből, tetején tojások felvert, kissé megcukrozott habját elkenem, vissza­tolom a sütőbe és még rövid ideig készre sütöm.

A tálban cikkekre (mint a tortát) vágva, cukorral meghintve tála­lom.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: