Kell hozzá: 30 dkg széles-metélt, (mindig tojással készült tésztát vásároljunk, mivel az nem fő szét, és sokkal jobb az íze is),
30 dkg tehéntúró (lehetőleg házi),
3 tojás,
3 dkg vaj/margarin,
1 teáskanál olaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
1 citrom,
10 dkg aszalt szilva (ami zacskóban kapható), vagy 3 evőkanál baracklekvár – és só.
Elkészítés: A margarint a 3 tojás-sárgájával, a cukorral, túróval és a tejföllel jól elkavarom, belereszelem az a citrom héját, hozzáadom a szilvát vagy a baracklekvárt, csipet sót.
A tésztát forró sós vízben kifőzöm, jól lecsurgatom.
Egy mély sütőtálat kikenek olajjal, beleszórom a morzsát. A kifőzött tésztát óvatosan összevegyítem a túrós keverékkel, és beleöntöm a formába, forró sütőben félig sütöm, kiemelve a sütőből, tetején tojások felvert, kissé megcukrozott habját elkenem, visszatolom a sütőbe és még rövid ideig készre sütöm.
A tálban cikkekre (mint a tortát) vágva, cukorral meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése