A tésztához: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 kávéskanál feketekávé (főzött), 10 dkg darált dió, 3 evőkanál liszt.
A krémhez: 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 3 csomag vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 10 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 1 tojás sárgája.
Mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin.
Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját porcukorral, kávéval habosra keverem, majd összevegyítem a keményre felvert tojásfehérjével, fakanállal hozzákeverem a diót és a sütőporral elvegyített lisztet. Mint a piskótát, tepsiben kisütöm.
Krém: Amíg hűl a tészta, 2 dl tejet felforralok, majd egy deci tejben elkeverek 3 evőkanál lisztet, 3 csomag vaníliás cukrot és a felforralt tejjel sűrűre főzöm.
A vajat, margarint porcukorral, tojás-sárgájával (amit két kanál rummal lehet helyettesíteni), habosra keverem, majd a főzött krémmel összevegyítem. A kihűlt tésztalapot ezzel a krémmel kenem meg.
A csokoládét gőz fölött felolvasztom, hozzáadom a margarint, majd a krém tetején elkenem.
Fogyasztásig hűtőben tárolom, s forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése