kb. 25 darab
4 csésze jól összenyomott (teljes őrlésű) búzaliszt
víz
só
víz
só
Szitáljuk át a lisztet és keverjük hozzá a sót. Apránként dolgozzunk bele annyi vizet, hogy a tészta puha, de ne ragadós legyen, a legjobb ha elválik a kezűnktől és a táltól. Az alaposan meggyúrt tésztát nedves ruhával fedjük le és egy órát hagyjuk pihenni. Ezután ismét gyúrjuk össze a tésztát, majd csípjünk ki belőle kis darabkákat és nyújtsuk ki papírvékonyságú kerek lapokra. Forró serpenyőben süssük néhány másodpercig a csapátik mindkét oldalát. Amikor a tészta felhólyagosodik a csapátikat egy tortavillával megfogva nyílt láng fölött süssük fényesre. Ha elkészültek tegyük azokat egy tiszta ruhára, majd fedjük be. Egymásra halmozva tartsuk. Melegen adjuk dál mellé, karíval vagy bádzsival.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése