Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg vaj
só
a töltelékhez:
20 dkg reszelt sajt
só
2 tojás
A lisztet, vajat sóval és 8 evőkanál vízzel összedolgozzuk. Cipót formálunk, és 15 percig pihentetjük a tésztát. A pogácsákhoz hasonlóan háromszor hajtogatjuk. Az egyes hajtogatások között 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, összehajtjuk, és újra kinyújtjuk.
Az 1 cm vastag tésztából körülbelül 5 cm hosszú és 2 cm széles rudacskákat vágunk, tojással megkenjük és nagyon forró sütőben 35 percig, sütjük.
Ugyanebből a tésztából készíthető:
A fenti tésztát virsli nagyságura vagdaljuk, mindegyikre egy-egy virslit helyezünk - legjobb az apró u.n. koktél virsli - , belecsavarjuk a tésztába és megsütjük.
Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése