Rostonsült birka vajjal és hagymával
Rostonsült bárány és csirke
Sült galamb krémmártásban, cukor- és rózsavízzel
Csirke saját levében sütve, tojással és fűszerekkel
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok
Máj tojásmártásban, petrezselyemmel, lilahagymával, fűszerekkel
Húsos börek
Hagymás piláf, korianderrel, pisztáciával
Borsóleves csirkehússal, pirított kenyérszeletekkel
Csirkeleves tojássárgájával
Vegyes saláta
olajbogyó, kapri, retek, cékla, uborka, foghagyma hozzáadásával
Csirkemell pástétom
Füge puding
Meggypuding cukorral és rózsavízzel
Cukrozott sárgabarack ámbrával és szerecsendióval
Párolt körte, alma, szőlő őszibarack és pisztácia
No de térjünk vissza a jelenbe. És érdemes. Hiszen a mai törökök is megtartották a választékos, sok fogásból álló, de lényegesen könnyebbé vált ételek sorát. A mindennapok táplálkozásában dominálnak a zöldségfélék, kevés olajjal elkészítve. A disznózsír, hús, nehéz zsíros fogások szinte ismeretlenek a török konyhában.
Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése