Húsos savanyú zöldségleves

Hozzávalók: 
50 dkg birkahús 
30 dkg marhahús 
1 liter víz 
4 db savanyú uborka 
2 fej vöröshagyma 
4 db sárgarépa 
1 csomó petrezselyem 
4 db fehérrépa 
2 fej zeller 
4 evőkanál zsír 
1 kis paradicsom 
12 szem olajbogyó 
1 db citrom 
1 pohár joghurt 
só, bors, kapor ízlés szerint

A vízzel, a marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a megmosott, felaprított kaporral a levesbe keverjük. Mindezzel együtt a levest felforraljuk, beledobjuk az olajbogyót, forrón tálaljuk. 

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: