Hozzávalók:
50 dkg birkahús
30 dkg marhahús
1 liter víz
4 db savanyú uborka
2 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 csomó petrezselyem
4 db fehérrépa
2 fej zeller
4 evőkanál zsír
1 kis paradicsom
12 szem olajbogyó
1 db citrom
1 pohár joghurt
só, bors, kapor ízlés szerint
A vízzel, a marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt uborkával, a megmosott, felaprított kaporral a levesbe keverjük. Mindezzel együtt a levest felforraljuk, beledobjuk az olajbogyót, forrón tálaljuk.
Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése