Korianderes, diós rizs

Hozzávalók: 
50 dkg rizs 
8 dl tyúkhúsleves 
15 dkg vaj 
3 dkg koriander 
3 dkg mandula 
3 dkg fenyőmag 
3 dkg pisztácia 

A vaj egy részét felforrósítjuk, a fenyőmagot, pisztáciát, mandulát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg a magok enyhén megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a koriandert és rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk és néhány percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegetett rizst, tovább főzzük, addig, amíg a rizs a folyadékot fel nem szívta. Eloltjuk a tüzet, a maradék vajat darabkákban a rizs tetejét tesszük, ráhelyezzük a fedőt, úgy, hogy nedvszívó papír kerüljön a fedő alá. Fél órát gőzben hagyjuk. 

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: