KARFIOL PARÁTÁ

kb. 10-12 darab

4 csésze jól összenyomott teljes őrlésű liszt
1 nagy vagy 2 kis karfiol

fél csésze víz
2 teáskanál durvára őrölt száraz koriander
5 evőkanál vaj vagy margarin
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
1 mokkáskanál feketebors

Vagdaljuk a karfiolt apró darabokra. A torzsáját dobjuk el, csak a felső részeit tartsuk meg. Az apróra vágott karfiolt kevés vajjal, korianderrel, csili porral, fekete borssal, sóval és kevés vízzel elkeverve pároljuk, míg a megpuhult karfiol a vizet magába szívja. Ezután 10-15 percig süssük zsírjára. Ha kissé lehűlt, törjük össze durva pasztává. Gyúrjuk a lisztet egy kis sóval ruganyos tésztává. Vegyünk két kis darab tésztát és gyúrjunk belőle két egyforma csapátit. Az egyikre kenjünk egy réteg tölteléket, a másikat pedig kenjük be vajjal. Ezután borítsuk egymásra a tésztákat, majd a széleiket dolgozzuk össze, és óvatosan nyújtsuk ki kerek alakúra. Úgy süssük, mint az egyszerű parátákat. Melegen szolgáljuk fel tea mellé reggelire, vagy joghurttal ebédre.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: