2 csésze rizs
5 evőkanál vaj
12 evőkanál cukor
6 csésze víz
2 csésze mazsola
4 evőkanál kókuszreszelék
8 evőkanál hámozott mandula
4 evőkanál pisztácia vagy mogyoró
5 evőkanál vaj
12 evőkanál cukor
6 csésze víz
2 csésze mazsola
4 evőkanál kókuszreszelék
8 evőkanál hámozott mandula
4 evőkanál pisztácia vagy mogyoró
8-10 szem cseresznye, 8 zöld kardamom, 1 mokkáskanál kókusz aroma, 1 csésze sűrített tej (khoja), 1 teáskanál narancssárga színező
Készítsünk az egy csésze cukorból és két csésze vízből híg szirupot. Forgassuk meg olvasztott vajban a kardamom magokat, adjuk hozzá a beáztatott rizst, öntsük fel 4 csésze vízzel, és lassan főzzük, míg a víz teljesen elpárolog. Adjuk hozzá a szirupot, a sűrített tejet, a beáztatott mazsolát, a kókuszreszeléket és a mandulákat. Lassan pároljuk, míg a rizs teljesen megpuhul. Sárga színezőből öntsünk egy teáskanállal a rizsre, majd jól fedjük le az edényt. A pulávot pörkölt pisztáciával (mogyoróval) és félbevágott cseresznyedarabokkal díszítsük. Melegen szervírozzuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése