3 púpozott csésze fehérliszt
1 púpozott csésze teljes őrlésű liszt
4 1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 csésze joghurt vagy aludttej
1 teáskanál szóda-bikarbóna
7 teáskanál olvasztott vaj
2 teáskanál ánizsmag
2 teáskanál mák
1 púpozott csésze teljes őrlésű liszt
4 1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 csésze joghurt vagy aludttej
1 teáskanál szóda-bikarbóna
7 teáskanál olvasztott vaj
2 teáskanál ánizsmag
2 teáskanál mák
Szitáljuk át a lisztet és a teljesőrlésű lisztet, keverjük össze a sóval, cukorral, szóda-bikarbónával, vajjal és a joghurttal (aludttejjel). Lazíthatjuk langyos vízzel. Gyúrjuk elasztikus, rugalmas tésztává. Pihentessük 15 percig. Melegítsük fel a sütőt. Csipkedjünk a tésztából nagy kerek labdákat, majd kézzel formázzuk azokat lepény alakúra. Olvasztott ghível és joghurt keverékével kenjük be. Csíkozzuk meg egy kés életlen részével. Szórjuk meg tetejűket ánizs- és mákmagokkal. Sodrófával nyújtsunk belőlük kerek nánokat. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára. Melegen szervírozzuk. Ha nem tudjuk azonnal tálalni, csavarjuk be a nánokat egy konyharuhába és tartsuk egy lefedett edényben, hogy puhák maradjanak.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése