A tyúkot vagy galambot megkopasztván, tisztogatván csak úgy nyersen töltsd meg egészen, ilyenképpen: szalonnát, vereshagymát, keményen főtt tojást, petrezselyemlevelet öszve kell jó aprón vágni, arra bors, gyömbér; ha sáfrányt tész belé, annál szebb és jobb lesz, ezekkel is a fűszerekkel egybe kell jól vágni, sózd meg, amennyire elég; ez meglévén töltsd meg ezzel a tyúkot vagy egyéb madarat, belől is, a bőre alatt is, ha egy kevessé megpárolod, ha nem is, tégy ízlésed szerint; vond nyársra, és szépen süsd meg, tálald fel, ha levet csinálsz alája, tedd körítésnek és úgy tálald fel. Ha pediglen másképpen szereted tölteni, lásd meg alább.
Forrás: Szakácsmesterségnek könyvecskéje - 1698
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése