Kari
4 hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1 mokkáskanál kurkuma
3 darab közepes nagyságú paradicsom
néhány korianderlevél
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
2 teáskanál alap maszala
só
4 evőkanál margarin,
1 teáskanál fehérkömény por
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1 mokkáskanál kurkuma
3 darab közepes nagyságú paradicsom
néhány korianderlevél
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
2 teáskanál alap maszala
só
4 evőkanál margarin,
1 teáskanál fehérkömény por
Margarinon süssük meg az összevágott hagymát és péppé zúzott fokhagymát világosbarnára. Adjuk hozzá a hámozott, kockára vágott paradicsomot, őrölt gyömbért, kurkumát, vöröscsili port (őrölt erős paprikát), sót és az alap maszalát, és lassú tűzön kavargassuk, míg a paradicsomos lé szafttá besűrűsödik. Öntsük fel egy csésze vízzel és még 15 percig főzzük.
Túrógolyók
2 liter tej
3 evőkanál liszt
1 evőkanál mandula (mogyoró)
1 teáskanál pisztácia
10 kardamom
margarin a sütéshez
3 evőkanál liszt
1 evőkanál mandula (mogyoró)
1 teáskanál pisztácia
10 kardamom
margarin a sütéshez
A tejből készítsünk (csénát) házi túrót. A túrót gyúrjuk a liszttel egyenletesen simára. A mandula (mogyoró) és pisztácia őrleményt és a kardamom magokat keverjük el egy kis tejjel. Ezzel a masszával töltsük meg a túróból készült golyókat. Bőséges margarinban süssük aranybarnára. Tegyük a szaftba és főzzük puhára. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése