8 db kalács
1 teáskanál cukor
1/2 csésze sűrű aludttej
1 mokkáskanál só
2 dkg friss élesztő
2 púpozott csésze fehér liszt
2 evőkanál ghí vagy vaj
1 teáskanál cukor
1/2 csésze sűrű aludttej
1 mokkáskanál só
2 dkg friss élesztő
2 púpozott csésze fehér liszt
2 evőkanál ghí vagy vaj
Oldjuk fel a cukrot kézmeleg aludttejben. Keverjük össze a sót és az elmorzsolt élesztőt a liszttel. Készítsünk puha tésztát a cukros aludttejjel. Ha szükséges, öntsünk hozzá kis langyos vizet. Dolgozzuk el a tésztát a ghível. Tegyük a tésztát egy olajozott edénybe, takarjuk le egy nedves ruhával és pihentessük, míg kétszeresére növekszik. Gyúrjuk meg ismét. Osszuk nyolc golyóra. Mindegyik golyót más-más alakúra formázzuk. Bekent sütőlemezre rendezve a kalácsokat kelesszük duplájára. Hevítsük fel a sütőt 250 C°-ra. Süssük a kalácsokat 15-20 percig, míg a tetejük aranyszínű lesz. Langyosra hűtsük a kalácsokat és kenjük be tetejüket ghível, hogy fényessé váljanak.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése