ANANÁSZ KARI

2 csésze darabolt ananász (konzerv vagy friss)
2 evőkanál olaj
1 teáskanál köménymag
2-3 darab fahéj
3-4 szegfűszeg

1/2 csésze vékonyra szeletelt hagyma
1 mokkáskanál kurkuma por
1 evőkanál citrom lé
8-10 összetört kesudió
2 evőkanál mák
3-4 zöld csili apróra vágva
1 mokkáskanál gyömbér por
1 1/2 csésze víz

Ha friss ananászt használunk, akkor az ananászdarabkákat három evőkanál cukorral és egy csésze vízzel főzzük puhára. Melegítsünk olajat, adjuk hozzá a köménymagot, a fahéjt, a szegfűszeget, sót süssük kb. 1 percig, majd a hagymaszeletekkel együtt süssük barnára. Keverjük bele a kurkuma port és az összetört kesudiót. Adjuk hozzá az ananászdarabkákat, a citromlevet és másfél csésze vízzel pároljuk 10 percig.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: