BARNA KENYÉR

8 darab

1/2 evőkanál barna cukor
1 mokkáskanál só
néhány csepp karamell
1 púpozott csésze fehér liszt
1 púpozott csésze teljes őrlésű liszt
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
ghí a fényezéshez

Oldjuk fel a barna cukrot, a sót kézmeleg vízben adjuk hozzá a pár csepp karamellt. Keverjük össze a kétféle lisztet az elmorzsolt élesztővel és az olajjal. Készítsünk puha tésztát langyos vízzel. Gyúrjuk néhány percig. Tegyük a tésztát egy beolajozott edénybe. Fedjük le nedves ruhával és pihentessük másfél óráig, amíg kétszeresére növekszik. Ismét gyúrjuk meg a tésztát. Nyolc részre osztva alakítsunk belőle tégla formákat. Bekent sütőlemezen rendezzük el, fedjük be nedves ruhával és kelesszük duplájára. Melegítsük a sütőt 250 fokra, süssük benne a kenyérkéket kb. 20 percig. Hűtsük le nedves ruhán és ghível kenjük be, hogy fényesek legyenek.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: