BURGONYA KEBAB

4 közepes krumpli
1 csapott teáskanál apróra vágott friss gyömbér
2 zöldcsili (2 kicsi hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál apróra vágott koriander levél
késhegynyi feketebors

1 teáskanál köménypor
olaj a sütéshez
2 evőkanál liszt a palacsinta tésztához

A főtt krumplit hámozzuk meg és (villával vagy krumplinyomóval) törjük össze. Keverjük az őrölt köménymagot, sót, feketeborsot, apróra vágott gyömbért, koriandert és a csilit a tört krumplihoz. Formázzunk kis ovális (tojás) alakú golyókat. Hintsük meg liszttel és forgassuk meg a híg palacsintatésztában. Forró olajban süssük aranybarnára.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: