CSICSERIBORSÓ PARÁTÁ

töltelék

1/4 kg csicseriborsó
2 teáskanál összevágott koriander levél vagy petrezselyem
1 teáskanál összevágott zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 kis hagyma összevágva

2 teáskanál összevágott friss gyömbér


A váltott vízben, alaposan megmosott csicseriborsót áztassuk be egy éjszakán át. Másnap tegyük fel sós vízben főni. Ha megpuhult szűrjük le és csöpögtessük le róla a fölösleges vizet. Hűtsük le és keverjük össze az összes alkotórészt. A keverékkel töltsük meg a parátákat.

(A teljes őrlésű lisztet a csicseriborsó áztatóvizével gyúrjuk tésztává.)

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: