Zöld maszala
2 csésze összevágott koriander levél (esetleg petrezselyemzöld)
10 db zöld csili vagy apró zöld erős paprika
5-6 kesudió
1 közepes hagyma
2 evőkanál fehér mák (helyette fekete mák)
1 evőkanál szezámmag
1 kis friss gyömbér (reszelt gyömbér)
1/2 csésze vaj vagy margarin
10 db zöld csili vagy apró zöld erős paprika
5-6 kesudió
1 közepes hagyma
2 evőkanál fehér mák (helyette fekete mák)
1 evőkanál szezámmag
1 kis friss gyömbér (reszelt gyömbér)
1/2 csésze vaj vagy margarin
Vágjuk apróra a koriander levelet, a zöld csilit, a kesudiót, a hagymát, reszeljük le a gyömbért. Pirítsuk meg az összes fűszert. Ha kihűlt törjük össze alaposan.
Kari
1/2 kg hölgyujj 1 cm-es nagyságúra darabolva
1/ csésze ghí vagy vaj
2 evőkanál sárgaborsóliszt
1 csésze híg kókusztej
1/2 csésze sűrű kókusztej
só
2 teáskanál tamarindpép (4 teáskanál hamis tamarindpép)
1 csésze főtt zöldborsó
néhány koriander levél a díszítéshez
1/ csésze ghí vagy vaj
2 evőkanál sárgaborsóliszt
1 csésze híg kókusztej
1/2 csésze sűrű kókusztej
só
2 teáskanál tamarindpép (4 teáskanál hamis tamarindpép)
1 csésze főtt zöldborsó
néhány koriander levél a díszítéshez
Tegyük a ghít serpenyőbe és süssük meg a hölgyujjakat. Ezután tegyük félre. Oldjuk fel a sárgaborsólisztet a híg kókusztejben, majd adjuk az összetört maszalához. A tamarindpépet kevés vízben keverjük el. Sűrítsük be a kókusztejes sárgaborsólisztet, adjuk hozzá a vízzel hígított tamarindot. Sózzuk meg. Majd keverjük össze a sűrű kókusztejben elvegyített főtt zöldborsóval és a sült hölgyujjakkal. Melegen tálaljuk. Koriander levelekkel díszítsük.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése