1 kg krumpli
3 közepes nagyságú hagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkás kanál péppé zúzott fokhagyma (esetleg fokhagymapor)
só
1 teáskanál száraz lepkeszegmag
1 mokkáskanál kurkuma (sáfrányos szeklice)
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
2 teáskanál garam maszala
1 csésze vaj vagy margarin
3 közepes nagyságú hagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkás kanál péppé zúzott fokhagyma (esetleg fokhagymapor)
só
1 teáskanál száraz lepkeszegmag
1 mokkáskanál kurkuma (sáfrányos szeklice)
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
2 teáskanál garam maszala
1 csésze vaj vagy margarin
Süssük az összevágott hagymát világosbarnára, adjuk hozzá a gyömbért, fokhagymát, a vöröscsili port, a kurkumát és süssük néhány percig. Öntsünk rá egy csésze vizet és sózzuk meg. Kavargassuk 1-2 percig, míg a hagyma megpuhul. Tegyük bele a hámozott, apróra vágott paradicsomot és főzzük vékony szafttá. Rakjuk bele a kockára vágott krumplit, a lepkeszegmagot, a garam maszalát és süssük 10 percig. Öntsük fel 3 csésze vízzel és lassan főzzük, míg megpuhul. Ha elkészült, hintsük meg apróra vágott korianderlevelekkel. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése