GOMBA PULÁV

2 csésze rizs
2 bögre víz
2 csésze szeletelt gomba
1 teáskanál alap maszala
1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős piros paprika)

5 evőkanál ghí vagy 6 evőkanál vaj (margarin)
1 közepes nagyságú szálasra szeletelt hagyma

Mossuk meg és 15 percig áztassuk be a rizst. Ghíben kicsit pirítsuk meg az alap maszalát, öntsük fel a vízzel és forraljuk fel. Tegyük bele a rizst, a sót, a vöröscsili port (őrölt erős piros paprikát) és a gombát, majd közepes tűzön pároljuk a rizst puhára. Süssük a hagymát aranybarnára és ropogósra, ezzel díszítsük a pulávot. Forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: