GUDZSARÁTI BURGONYA KOFTA KARI

Kofták
1/2 kg krumpli
2 evőkanál liszt
1 kis hagyma
2 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér (1 mokkáskanál gyömbérpor)
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél

2 evőkanál sárgaborsó liszt
kevés margarin sütéshez
Főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg és nyomjuk át krumplinyomón vagy alaposan törjük össze. Adjuk hozzá a sót, a péppé zúzott hagymát, a csilit valamint az apróra vágott gyömbért, koriandert, dolgozzuk össze és formáljunk belőle kerek kis gombócokat. Hintsük meg a labdákat sárgaborsó liszttel és kevés margarinban süssük világosbarnára.

Kari
3 evőkanál kókuszreszelék
4 teáskanál koriander mag
2 teáskanál köménymag
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)

2 teáskanál rizsliszt vagy háztartási keményítő
2 paradicsom
2 teáskanál tamarind-sűrítmény (4 teáskanál hamis tamarindpép)
1 evőkanál vaj
1 csésze tej

Serpenyőben pirítsuk világosbarnára a koriandermagot, a köménymagot, majd őröljük meg. Melegítsünk vajat és süssük néhány percig az előbbi őrölt fűszerkeveréket, valamint a kókuszreszeléket és a csili port. Adjuk hozzá a tamarind pépet, a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot és 3 csésze vízzel főzzük, míg besűrűsödik. Habarjuk el a tejet a rizsliszttel, öntsük a szafthoz, tegyük bele a koftákat, majd forraljuk fel.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: