Kofták
1/2 kg krumpli
2 evőkanál liszt
1 kis hagyma
2 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér (1 mokkáskanál gyömbérpor)
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
só
2 evőkanál sárgaborsó liszt
kevés margarin sütéshez
2 evőkanál liszt
1 kis hagyma
2 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér (1 mokkáskanál gyömbérpor)
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
só
2 evőkanál sárgaborsó liszt
kevés margarin sütéshez
Főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg és nyomjuk át krumplinyomón vagy alaposan törjük össze. Adjuk hozzá a sót, a péppé zúzott hagymát, a csilit valamint az apróra vágott gyömbért, koriandert, dolgozzuk össze és formáljunk belőle kerek kis gombócokat. Hintsük meg a labdákat sárgaborsó liszttel és kevés margarinban süssük világosbarnára.
Kari
3 evőkanál kókuszreszelék
4 teáskanál koriander mag
2 teáskanál köménymag
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
só
2 teáskanál rizsliszt vagy háztartási keményítő
2 paradicsom
2 teáskanál tamarind-sűrítmény (4 teáskanál hamis tamarindpép)
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
2 teáskanál köménymag
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
só
2 teáskanál rizsliszt vagy háztartási keményítő
2 paradicsom
2 teáskanál tamarind-sűrítmény (4 teáskanál hamis tamarindpép)
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
Serpenyőben pirítsuk világosbarnára a koriandermagot, a köménymagot, majd őröljük meg. Melegítsünk vajat és süssük néhány percig az előbbi őrölt fűszerkeveréket, valamint a kókuszreszeléket és a csili port. Adjuk hozzá a tamarind pépet, a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot és 3 csésze vízzel főzzük, míg besűrűsödik. Habarjuk el a tejet a rizsliszttel, öntsük a szafthoz, tegyük bele a koftákat, majd forraljuk fel.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése