Kofták
1/2 kg krumpli
1 evőkanál liszt
2 teáskanál darált mák
1 teáskanál őrölt friss gyömbér
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél
2 apróra vágott zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál őröltfűszer-keverék
1 teáskanál köménypor
4 zöld kardamom
só
zsemlemorzsa a panírozáshoz
palacsintatészta a bundához
margarin a sütéshez
1 evőkanál liszt
2 teáskanál darált mák
1 teáskanál őrölt friss gyömbér
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél
2 apróra vágott zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
1 teáskanál őröltfűszer-keverék
1 teáskanál köménypor
4 zöld kardamom
só
zsemlemorzsa a panírozáshoz
palacsintatészta a bundához
margarin a sütéshez
Főzzük meg a krumplit (héjában sós vízben) puhára. Hűtsük le, pucoljuk meg és reszeljük le vagy nyomjuk át krumplinyomón, majd keverjük össze a liszttel és a fűszerekkel.
Töltelék
25 dkg cséna (túró)
2 evőkanál búzadara
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice vagy kurkuma
só
2 evőkanál búzadara
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice vagy kurkuma
só
Törjük össze a csénát (túrót) és keverjük bele a búzadarát, sárga színezőt és a sót. Készítsünk apró gombócokat, majd azokat göngyöljük be burgonya keverékkel. Mártsuk meg a gombócokat híg palacsinta tésztában, forgassuk meg a zsemlemorzsában és forró margarinban süssük világosbarnára. Tálalás előtt mindegyik koftát vágjuk kétfelé, és öntsük rá a szaftot.
Szaft
1 csésze összevágott hagyma
2 teáskanál őrölt gyömbér
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt csípős paprika)
2 teáskanál garam maszala
4 kardamom
2 teáskanál darált mák
5 közepes méretű paradicsom
1 teáskanál korianderlevél
1 teáskanál cukor
só
2 evőkanál vaj vagy margarin
2 teáskanál őrölt gyömbér
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt csípős paprika)
2 teáskanál garam maszala
4 kardamom
2 teáskanál darált mák
5 közepes méretű paradicsom
1 teáskanál korianderlevél
1 teáskanál cukor
só
2 evőkanál vaj vagy margarin
Süssük az apróra vágott hagymát világosbarnára. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, gyömbért, öntsünk rá 1 csésze vizet, szórjunk bele vöröscsili port (őrölt csípős pirospaprikát) és sót, majd főzés közben kevergessük, míg a víz elpárolog. Tegyük bele a hámozott, szeletelt paradicsomot, a cukrot, a garam maszalát, a köményport, az összetört kardamom magokat és a darált mákot, majd süssük zsírjára. Öntsük fel két csésze vízzel és főzzük a szaftot sűrűre. Öntsük a szaftot egy tálba, tegyük bele a koftákat és hintsük meg korianderlevelekkel.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése