1 kg apró szemű krumpli (lehetőleg újburgonya)
1 1/2 pohár joghurt
1 teáskanál fehérkömény por
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál összevágott korianderlevél vagy petrezselyem
1 teáskanál összevágott zöldcsili vagy erős hegyes paprika
2 teáskanál alap maszala
só
1 mokkáskanál vöröscsili por vagy erős pirospaprika
olaj a sütéshez
6 evőkanál margarin
1 pohár víz
1 1/2 pohár joghurt
1 teáskanál fehérkömény por
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál összevágott korianderlevél vagy petrezselyem
1 teáskanál összevágott zöldcsili vagy erős hegyes paprika
2 teáskanál alap maszala
só
1 mokkáskanál vöröscsili por vagy erős pirospaprika
olaj a sütéshez
6 evőkanál margarin
1 pohár víz
Bőséges olajban süssük meg világosbarnára a hámozott egész burgonyákat. Vegyük ki a krumplikat és csöpögtessük le róluk az olajat. Margarinban pirítsuk egy percig a köménymagot, tegyük bele a kurkumát, a vöröscsili port és a joghurtot. Kavargassuk kis ideig, majd adjuk hozzá a sült krumplit, sót valamint öntsünk rá egy ivópohár vizet és lassú tűzön főzzük a krumplikat, míg megpuhulnak. Keverjük hozzá az összevágott koriandert, zöld csilit és az alap maszalát. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése