1 kg apró szemű krumpli (ha van újburgonya)
bőséges margarin a sütéshez
2 evőkanál vaj
só
1 mokkáskanál vöröscsili (erős pirospaprika)
néhány csepp asa-foetida víz
1 mokkáskanál fehérkömény por
3 evőkanál aludttej (joghurt)
1 teáskanál garam maszala
1 mokkáskanál összetört friss gyömbér (reszelt gyömbér)
néhány szál korianderlevél
bőséges margarin a sütéshez
2 evőkanál vaj
só
1 mokkáskanál vöröscsili (erős pirospaprika)
néhány csepp asa-foetida víz
1 mokkáskanál fehérkömény por
3 evőkanál aludttej (joghurt)
1 teáskanál garam maszala
1 mokkáskanál összetört friss gyömbér (reszelt gyömbér)
néhány szál korianderlevél
Főzzük meg a krumplit sós vízben. Hámozzuk meg és, hogy jól átsülhessen szurkáljuk meg villával vagy fogpiszkálóval. Bőséges margarinban lassan süssük barnára. Olvasszunk fel
2 evőkanál vajat egy edényben, adjuk hozzá az aludttejet (joghurtot), őrölt köménymagot, valamint az asa-foetidás vizet és pároljuk, amíg az aludttejes (joghurtos) keverék aranybarnává válik. Öntsünk hozzá egy kis vizet és főzzük, míg a szaft kissé besűrűsödik. Csak ezután adjuk hozzá a krumplit. Szórjuk meg korianderlevelekkel és a garam maszalával, fedjük le az edényt, majd pároljuk néhány percig. Melegen szervírozzuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése