KRUMPLIKORONGOK PARADICSOM SZÓSSZAL

1 kg krumpli
1 közepes karfiol
30 dkg zöldborsó
2 teáskanál összevágott korianderlevél vagy petrezselyem
2 közepes sárgarépa
3 zöldcsili vagy csípős hegyes zöldpaprika
1 teáskanál friss gyömbér összezúzva (1 mokkáskanál reszelt gyömbér)
1 mokkáskanál kurkuma
1 közepes fej kockára vágott hagyma
3 teáskanál paradicsom ketchup
liszt a palacsintatésztához
zsemlemorzsa a panírozáshoz
margarin a sütéshez
1 teáskanál alap maszala
1 mokkáskanál feketebors

Főzzük a krumplit sós vízben puhára. Hagyjuk kihűlni, majd reszeljük le. Főzzük meg az apróra vágott sárgarépát sós vízben. Süssük az összevágott hagymát, a gyömbért egy evőkanál margarinban egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát, az összevágott karfiolt, a zöldborsót, sót, a korianderleveleket, a zöld csilit, feketeborsot és az alap maszalát, és az egészet süssük együtt két percig. Ezután öntsünk rá vizet és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak és a víz elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsom ketchupot és hűtsük le. Tegyük a karfiolt a reszelt krumpli és sárgarépa keverékébe, és formáljunk belőle rántani való korongokat. Hintsük meg liszttel. Mártsuk meg a palacsintatésztában, majd zsemlemorzsában. Serpenyőben forró margarinban süssük aranybarnára. Csöpögtessük le a krumplikorongokat. Forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: