Megtisztítván a malacot, tedd fel tiszta vízzel, sóval, almával és vereshagymával együtt, mikor megfőtt, párold meg, és tiszta fazékba rakván a levét szűrd reá, hogy sűrűcske légyen, abba bors, gyömbér, sáfrány, méz, főzd meg, míg kívántatik; azután a húsát rakd tálba, és a levet szűrd tálba reá, hadd aludjék meg, légyen annyira a leve, hogy a húsát lepje el, és midőn megaluszik, metélj lémonyát vagy citromot szeltenként, mandulát, apró szőlőt, és a malac szájába tégy egy almát vagy citromot, ha vagyon, és tálald fel az asztalra: ha az nincs, úgy is jó.
Némelyek meg is ecetezik, hogy savanyú légyen: tégy ízlésed szerint, amint szereted, csakhogy ecetesen nem könnyen aluszik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése