Kari
3/4 kg zöldborsó
25 dkg panír
4 közepes hagyma
1 teáskanál gyömbér
10 gerezd fokhagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt csípős pirospaprika)
1 mokkáskanál kurkuma
2 teáskanál garam maszala
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
1/2 csésze vaj vagy margarin
a panírhoz 2 liter tej
1 citrom leve
a sütéshez margarin
25 dkg panír
4 közepes hagyma
1 teáskanál gyömbér
10 gerezd fokhagyma
3 közepes nagyságú paradicsom
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt csípős pirospaprika)
1 mokkáskanál kurkuma
2 teáskanál garam maszala
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
1/2 csésze vaj vagy margarin
a panírhoz 2 liter tej
1 citrom leve
a sütéshez margarin
Készítsünk a zsíros tejből panírt (sajtot). A kész panírt vágjuk apró kockákra és süssük meg bőséges margarinban. Vajban süssük világosbarnára az apróra vágott hagymát és péppé zúzott fokhagymát. Öntsük fel fél csésze vízzel és folyamatosan kavargatva süssük a meghámozott és apróra vágott paradicsomot, a gyömbért, sót, kurkumát és a vöröscsili port néhány percig. Adjuk hozzá a fejtett zöldborsót és a sült panír darabokat, majd 3 csésze vízzel felöntve főzzük, míg a borsó megpuhul. Szórjuk bele a garam maszalát és az apróra vágott korianderleveleket. Melegen tálaljuk.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése