GOMBA KARI

30 dkg gomba
4 hagyma
8 gerezd fokhagyma
4 közepes méretű paradicsom
2 teáskanál gyömbér
néhány korianderlevél
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt csípős paprika)
2 teáskanál alap maszala

1/2 kg zöldborsó
3 zöld kardamom
4 evőkanál vaj vagy margarin
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál fehérkömény por

Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Süssük aranybarnára az apróra vágott hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a meghámozott és összevágott paradicsomot, az őrölt gyömbért, a kurkumát, a vöröscsili port, a sót, az alap maszalát, az összetört kardamom magokat és a fehérkömény port. Főzés közben állandóan kevergessük, míg a szaft besűrűsödik. Ezután tegyük bele a felszeletelt gombát, a zöldborsót, az apróra vágott korianderleveleket és süssük 2 percig, majd öntsük fel kevés vízzel és nagyon lassan pároljuk puhára. Rizzsel körítve melegen tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: