SÁRGARÉPA BÁDZSI

1 kg sárgarépa
1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
késhegynyi feketebors

4 teáskanál mangópor (kapható)
1 teáskanál kurkuma
4 teáskanál fehérkömény por
3 evőkanál vaj
bőséges margarin a sütéshez
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél

A kockára vágott sárgarépát pároljuk meg egy kis sós vízben. Amikor megpuhult bőséges vajban süssük barnára. Jól csöpögtessük le. Melegítsünk 3 evőkanál vajat, tegyük bele a sült sárgarépát, a kurkumát, sót, csili port, feketeborsot, koriander leveleket, mangóport, a fehérkömény magvakat és süssük 2-3 percig. Melegen tálaljuk rizs körettel.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: