4 csésze jól összenyomott teljes őrlésű liszt
1/4 csésze tejszín
3/4 csésze tej
25 dkg főtt burgonya
ghí vagy vaj (margarin) a sütéshez
1/4 csésze tejszín
3/4 csésze tej
25 dkg főtt burgonya
ghí vagy vaj (margarin) a sütéshez
A főtt, hámozott krumplit törjük össze. Dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a tejszínt, az összetört krumplit és egy kis sót. Öntsünk hozzá egy kis tejet és gyúrjuk sima, de elég kemény tésztává. Osszuk kis labdákra és nyújtsuk ki vastag purikra. Melegítsünk elegendő mennyiségű ghít egy serpenyőben, és amikor már füstölni kezd, mérsékeljük a meleget és süssük a purik mindkét oldalát aranybarnára. Melegen szervírozzuk krumpli bádzsival ebédre vagy reggelire.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése