BURGONYA PURI

4 csésze jól összenyomott liszt
1/2 kg krumpli
1 kis hagyma
1 teáskanál fehérkömény mag
5-6 teáskanál olvasztott ghí vagy 7-8 teáskanál vaj
2 zöldcsili (kicsi, hegyes erős zöldpaprika)
néhány koriander vagy petrezselyem levél
1 teáskanál őröltfűszer-keverék

ghí vagy vaj (margarin) a sütéshez

Őröljük meg a fehérköményt, vágjuk a koriander leveleket, a zöldchilit (kicsi, hegyes erős zöldpaprikát) és a hagymát apróra. Főzzük meg a krumplit. Hűtsük le, hámozzuk meg és törjük össze. Keverjük a krumplihoz a sót, őröltfűszer-keveréket, a koriander leveleket, hagymát, zöldcsilit (kicsi, hegyes erős zöldpaprikát), a fehérköményt és az átszitált lisztet. Adjuk hozzá az olvasztott ghít és jól dolgozzuk össze. Csináljunk a tésztából kis labdákat és nyújtsuk ki azokat ugyanúgy, mint a sima puri esetében, csak egy kissé vastagabbra. Ghíben süssük a purikat aranybarnára. Csöpögtessük le és még melegen szolgáljuk fel.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: