4 csésze jól összenyomott teljes őrlésű liszt
1 mokkáskanál só
1 evőkanál ghí vagy 2 evőkanál vaj
1/2 kg krumpli
1 evőkanál ghí vagy vaj
1 teáskanál fehérkömény mag
1 mokkáskanál vöröscsili por vagy őrölt erős pirospaprika
2 teáskanál alap maszala
só
víz
bőséges vaj vagy margarin a sütéshez
1 mokkáskanál só
1 evőkanál ghí vagy 2 evőkanál vaj
1/2 kg krumpli
1 evőkanál ghí vagy vaj
1 teáskanál fehérkömény mag
1 mokkáskanál vöröscsili por vagy őrölt erős pirospaprika
2 teáskanál alap maszala
só
víz
bőséges vaj vagy margarin a sütéshez
Főzzük a krumplit puhára és törjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket, a vöröscsili port (őrölt erős pirospaprikát), és a sót. Melegített ghíben alaposan forgassuk meg a fűszerezett krumplit. Hűtsük le. Gyúrjunk a lisztből - a teljesőrlésű lisztből készített purinál leírtak szerint - tésztát. Csináljunk biliárdgolyó méretű kerek labdákat. Töltsünk a golyókba krumplitölteléket és nyújtsuk ki azokat kb. 1/2 centiméter vastag kerek lapokra. Bőséges vajban addig süssük, míg felpuffadnak és aranybarnák lesznek. A fölösleges zsiradékot csöpögtessük le vagy papírral itassuk fel. Melegen szervírozzuk reggelire.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése