4 nagy krumpli
3 evőkanál vaj vagy margarin
2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma)
1 evőkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem)
1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér)
2 sárgarépa apró kockára szeletelve
1 csésze paradicsom ketchup
késhegynyi fehérbors
4 bögre meleg víz
3 evőkanál reszelt sajt
A megfőtt krumplit nyomjuk át krumplinyomón. Vajban aranybarnára pirítsuk meg a mogyoróhagymát, a koriander levelet, a gyömbért és a sárgarépát. Adjuk hozzá a paradicsom ketchupot, sót, borsot, meleg vizet és az áttört burgonyát, és az egészet főzzük lassú tűzön 15 percig. Reszelt sajttal szolgáljuk fel.
Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése