KUKORICÁS RIZS

2 csésze rizs
2 bögre víz
2 evőkanál vaj
2 csésze morzsolt főtt csemegekukorica
1 fehér húsú paprika
1 hegyes zöld paprika
1 paradicsom
1 zeller
4 evőkanál vaj vagy margarin

pár szál koriander zöld vagy petrezselyem zöldje

Az alaposan megmosott rizst tegyük fel sós vízben főni. Ha már felmelegedett a főzővíz adjuk hozzá a vajat. Befedve, lassan pároljuk. Kevés vízben pároljuk meg a kukoricát. Pirítsuk meg margarinban a lekarikázott kétféle paprikát, a kockára vágott paradicsomot és zellert. Amikor megpuhultak, óvatosan keverjük a zöldségeket és a kukoricát a megfőtt rizsbe és fedő alatt még pároljuk pár percig. Koriander zöldjével díszítve, melegen szervírozzuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: