BASZANT RIZS

2 csésze rizs
2 bögre víz
1 teáskanál kurkuma
4 szegfűszeg
2 darab fahéj
3 teáskanál köménymag
1 teáskanál őröletlen feketebors

5 evőkanál ghí vagy 6 evőkanál vaj (margarin)
pár szem pörkölt kesudió vagy dió

Válogassuk át, mossuk meg és áztassuk be a rizst 15 percig. Melegítsünk ghít és süssük benne a fahéjdarabot és kardamom magvakat egy percig. Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kurkumát, a rizst, a sót, valamint egy teatojásban lógassuk bele a köménymagot és a feketeborsot. Jól befedve pároljuk, amíg megpuhul és a vizet magába szívja. A rizsszemek váljanak el egymástól. Távolítsuk el a feketeborsot és a köménymagot. A rizst ne kavarjuk meg! Tálalás előtt díszítsük pörkölt kesudióval vagy dióval.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: